Kiep-hefschuifpui

Heb je een kleinere woon- en leefomgeving en zoek je toch een schuifpui om het gemak te ervaren van een beweegbare pui? Dan is de kiep-hefschuifpui wellicht de schuifpui die je zoekt.

Net zoals de hefschuifpui en de hautauschuifpui heeft de kiep-hefvariant enkele voordelen en nadelen. Wij helpen je met de informatie die je nodig hebt om je keuze te kunnen maken.

De voordelen van een kiep-hefschuifpui

De voordelen hebben vooral gemeen dat ze betrekking hebben op de kleinere toepassingen.

Geschikt voor kleinere ruimtes

Een kiep-hefschuifpui is perfect voor de kleinere doorgangen. Je creëert eenvoudig extra ruimte wanneer je de pui openschuift of je kiest ervoor om je huis snel even te ventileren door de kiepstand te gebruiken.

Dit type is geschikt voor overspanningen tot 3 meter. Vanaf 3 meter is het raadzaam om een ander type pui te kiezen (de hefschuifpui of de hautauschuifpui).

Goed geprijsd

De kiep-hefschuifpui is speciaal gemaakt voor de kleinere ruimtes en omdat er nu een standaard is voor de kleinere toepassingen is de prijs zeer gunstig gehouden.

Makkelijke ventilatie

De kiepstand zorgt ervoor dat het makkelijk is om je huis te ventileren zonder dat je de pui echt open hoeft te zetten. Vrijblijvend de frisse lucht naar binnen halen en er zeker van zijn dat er geen ongewenste dieren of mensen naar binnen komen.

Uitstraling

De kiep-hefschuifpui kan gemakkelijk dezelfde uitstraling hebben als andere gevelelementen waardoor het makkelijk opgaat in de stijl van je woning.

Schoonmaak

Deze vorm van schuifpuien is gemakkelijk schoon te houden doordat het te kiepen en te schuiven gedeelte loshangt en er dus bij elke hoeken en randen een doek langs te halen is.

De nadelen van een kiep-hefschuifpui

Als we een nadeel moeten noemen van de kiep-hefschuifpui dan zijn dat de volgende.

Materiaal

We raden in principe aan om geen hout te kiezen voor dit type kozijnen vanwege de moeite die kan ontstaan met het stellen van het schuifmechanisme.

Drempel

De kleinere doorgangen kunnen prima met dit systeem uitgerust worden. Echter ontstaat er wel een drempel in tegenstelling tot de hefschuifpui waar er een naadloze verbinding ontstaat tussen tuin en binnenruimte.

De maximale grootte

Zoals eerder aangegeven raden we aan om tot 3 meter te gaan met de kiep-hefschuifpui. Wordt de afmeting groter dan wordt het beweegbare deel gauw te zwaar. U kunt dan eventueel kiezen voor aluminium maar dit zal snel kostbaar worden.

Ben je al overtuigd van schuifpuien als de volgende verbetering aan je woning of heb je meer informatie nodig?

Vraag gratis een offerte aan! Hier invullen

© 2016 Schuifpui-vergelijker.nl

Powered by powered-by-dirigistus

skgdkpwit pkvwdkp witvmrgdkpwit