Schuifpuien van hout

Schuifpuien van hout zijn nog altijd populair. Ze voelen degelijk aan, hebben tevens een dergelijke uitstraling en zijn makkelijk aan te passen aan je woning omdat ze makkelijk in allerlei kleuren en afwerkingsmogelijkheden verkrijgbaar zijn. Onderhoud? Ja dat is er, maar mensen nemen dat vaak voor lief en laten graag eens in de zoveel tijd een schilder komen. Zo zijn er nog meer voor- en nadelen waar je rekening mee dient te houden als je over schuifpuien van hout aan het nadenken bent.

Hier vindt je alle informatie die je nodig hebt als je aan het kijken bent naar schuifpuien van hout. Je leest hier alles over de voor- en nadelen zodat je een weloverwogen keuze kan maken voor de volgende verbouwing aan je woning.

De voordelen van schuifpuien van hout

Schuifpuien van hout zijn vaak gekozen omdat hout wereldwijd en ook historisch een zeer veelvuldig gebruikt materiaal is. Hout heeft zo zijn voordelen als toepassing voor schuifpuien.

Uitstraling

Een houten schuifpui geeft een zeer klassieke en vooral authentieke sfeer aan een woning. Vooral ook als toepassing voor oudere woningen wordt dit type vaak gebruikt. Ben je na een tijdje klaar met de huidige kleur? Geen probleem want houten kozijnen zijn makkelijk overschilderbaar.

Makkelijk te repareren

Dat schuifpuien van hout zijn maakt ook dat ze bij beschadiging weer gemakkelijk te repareren zijn. Kapotte plekken opvullen, nieuwe laag verf er overheen en klaar is de reparatie.

Goede isolatie

Hout isoleert ook goed, wat indien goed geplaatst, positief bijdraagt aan de energierekening.

Makkelijk op maat

De kozijnen van schuifpuien van hout worden veelal op maat gemaakt en vooral met oudere woningen is dit ook echt noodzakelijk. Denk aan verzakkingen over de jaren of verwering waardoor een standaard schuifpui niet meer makkelijk te plaatsen is en de kozijnen van de pui dus noodzakelijk op maat gemaakt moeten worden. Dit gaat gemakkelijk met hout.

Nadelen van schuifpuien van hout

Er zijn echter ook nadelen van schuifpuien van hout en deze moet je meenemen in je overweging als je een schuifpui gaat kiezen.

Meer onderhoud

Schuifpuien van hout vragen veelal meer onderhoud dan bijvoorbeeld kunststof of aluminium. Schilderen en het behandelen van het hout tegen rot en schimmel dient op regelmatige basis te gebeuren.

Natuurlijke werking

Hout werkt en dit betekent dat het hout krom kan gaan trekken. Zo kunnen er tochtplekken ontstaan.

Ben je op zoek naar een schuifpui voor je woning? Dan zijn de schuifpuien van hout wat voor jou als je echt gaat voor de klassieke uitstraling en de leeftijd van je woning maatwerk vereist. Hou daarnaast rekening met het terugkerend onderhoud.

Ben je al overtuigd van schuifpuien als de volgende verbetering aan je woning of heb je meer informatie nodig?

Vraag gratis een offerte aan! Hier invullen

© 2016 Schuifpui-vergelijker.nl

Powered by powered-by-dirigistus

skgdkpwit pkvwdkp witvmrgdkpwit