Hefschuifpui

Een hefschuifpui is de toepassing die je kiest als je een schuifpui zoekt voor grotere partijen ramen die heen en weer geschoven dienen te worden. Door het makkelijke mechanisme waarmee de schuifpui open en dicht gedaan kan worden kunnen eenvoudig tot wel 4 delen open geschoven worden. Perfect om tot wel 12 meter te overbruggen.

Om de keuze voor jouw woning makkelijk te maken hebben we alle voor- en nadelen van deze toepassing even op een rij gezet. Zo kom je er snel achter of de hefschuifpui het geschikte type voor jouw woning is.

Voordelen van de hefschuifpui

Veel mensen zien de hefschuifpui als de nummer één onder de schuifpuien en dat heeft vooral te maken met de vele voordelen en toepasbaarheid.

Hefschuifpui in verschillende materialen

De hefschuifpui is toepasbaar in zowel hout, kunststof en aluminium en is sterk genoeg om in 2, 3 of zelfs 4 delen of vlakken te worden uitgevoerd. Zo is deze schuifpui uitermate geschikt vanaf 3 tot wel 12 meter breed.

Sterk inbraakwerend

De hefschuifpui kenmerkt zich door sterk inbraakwerend te worden gefabriceerd. Met juist beslag komt de hefschuifpui als zeer veilig naar voren.

Duurzaamheid

Een hefschuifpui is bijzonder duurzaam. Dit komt doordat deze verzwaard is en stevig genoeg moet zijn voor grote raampartijen. Kies je voor een dergelijk type dan haal je een oersterke schuifpui in huis.

Makkelijke en soepele bediening

Door het hefboomsysteem is het zeer eenvoudig om de schuifpui te openen en weer te sluiten. Dit maakt de hefschuifpui de ideale pui voor oudere mensen of wanneer kinderen in en uit willen lopen en zelf de deur moeten openen.

Doordat de pui uitgerust is met een zeer geluidloze en lichte loop ervaar je snel het gemak van dit systeem. De hendel aan de binnenkant is makkelijk te draaien en wanneer je deze een halve cirkel draait wordt de schuifpui opgetild en is deze klaar om te verschuiven.

Drempelloos

Een ander voordeel is dat de rail van dit systeem op gelijke hoogte licht als de vloer binnen en buiten. Zo krijg je dan de naadloze overgang tussen je woonkamer en je tuin en creëer je letterlijk in een handomdraai een enorme hoeveelheid extra ruimte.

Veel lichtinval

Doordat de stevigheid van de hefschuifpui het mogelijk maakt dat er veel glas gebruikt kan worden creëer je heel veel lichtinval wat ten goede komt aan je gezondheid en energie.

Nadelen van een hefschuifpui

Ook zijn er een aantal nadelen die genoemd moeten worden om je overweging te kunnen maken.

Niet voor kleine oppervlaktes

Dit type schuifpui is er niet voor de kleinere oppervlaktes omdat er veel ruimte nodig is om goed te kunnen functioneren. Wil je toch een schuifpui in een kleinere ruimte dan adviseren we om de kiep-hefschuifpui te overwegen.

Is je oppervlakte groot genoeg dan kun je er zeker van zijn dat je met de hefschuifpui een goede schuifpui krijgt. De enige keuze die je dan nog maakt is het type materiaal en de afwerking.

Heb je vragen over deze schuifpui, de voor- en nadelen of wil je weten hoe deze toegepast kan worden in jouw persoonlijke situatie? Vraag vrijblijvend offerte aan!

Ben je al overtuigd van schuifpuien als de volgende verbetering aan je woning of heb je meer informatie nodig?

Vraag gratis een offerte aan! Hier invullen

© 2016 Schuifpui-vergelijker.nl

Powered by powered-by-dirigistus

skgdkpwit pkvwdkp witvmrgdkpwit