Schuifpuien van aluminium

Schuifpuien van aluminium hebben de look en feel voor een strakke en moderne uitstraling van je woning. Je ziet het steeds vaker toegepast worden in de nieuwbouw en de huizen van de toekomst. Waarom? Dit type schuifpui is zeer duurzaam, maar er zijn meerdere voordelen.

Hier lees je alles over dit moderne materiaal als toepassing op kunststof schuifpuien, de voordelen van het gebruik van aluminium en de nadelen ervan. Zo kun je een goede overweging maken tussen de verschillende soorten materialen voor je schuifpui.

De voordelen van schuifpuien van aluminium

Aluminium schuifpuien zie je steeds vaker toegepast worden in woningen, vooral de nieuwbouw of bij de moderne woningen. Dit heeft te maken met de voordelen die het heeft ten opzichte van andere materialen.

Stevigheid

Schuifpuien van aluminium zijn net als de kunststof variant enorm stevig. Dit maakt het makkelijk om toe te passen in combinatie met grotere raampartijen. Aluminium is door zijn stevigheid tevens moeilijker te beschadigen wat de duurzaamheid bevordert.

Lichtgewicht

Ondanks de grote raampartijen die de schuifpuien hebben zijn schuifpuien van aluminium zeer licht. Dit is natuurlijk één van de belangrijkste eigenschappen van het materiaal en maakt het mogelijk om een schuifpui gemakkelijk open en dicht te doen.

Onderhoudsarm

Schuifpuien van aluminium zijn zo goed als vrij van onderhoud. Dit komt door de andere belangrijke eigenschap van aluminium en dat is dat het niet roest. Langdurig blootgesteld worden aan weersomstandigheden is dan ook geen probleem.

Toch zijn er enkele nadelen van aluminium als materiaalkeuze.

De nadelen van schuifpuien van aluminium

Om een goede afweging te maken is het belangrijk ook van aluminium schuifpuien de nadelen te kennen. We noemen ze hieronder.

Aanschafprijs

Schuifpuien van aluminium zijn aardig aan de prijs, aluminium is gewoon een duurder materiaal dan hout of kunststof. Toch moet je wel bedenken dat hier tegenover een zeer lange duurzaamheid staat. Het beschadigd daarbij ook minder snel.

Lastig te repareren

Mochten de schuifpuien onverhoopt toch beschadigen, hou er dan rekening mee dat het vaak lastig is om hier een snelle oplossing voor te vinden en dat reparatie dan ook duurder zal zijn dan bij hout of kunststof.

Isolatie is laag

Schuifpuien van aluminium zijn gekenmerkt door de lagere isolatiewaarde dan bij hout of kunststof. Hou hier dan ook rekening mee als je gaat berekenen wat de verbouwing je gaat kosten want je zult extra isolatiekosten mee moeten nemen.

Uitstraling

De uitstraling van schuifpuien van aluminium is zeer modern maar mocht je ooit bedenken om van kleur te veranderen dan zal dit niet eenvoudig zijn. Van kleur veranderen zal door een professional moeten gebeuren. Zelf je schuifpui een andere kleur geven zal niet gaan. Denk dus goed na voordat je de kleur van je schuifpui bepaalt.

Heb je een moderne woning of een huis met een unieke uitstraling en wil je een schuifpui plaatsen die hier perfect bij past? Kies dan voor schuifpuien van aluminium. Als je van te voren goed overweegt wat de kosten van aanschaf en latere aanpassing zijn tegenover de duurzaamheid van de schuifpui en het gemakt van openen en sluiten, heb je met dit materiaal een zeer goede kwaliteit pui in huis.

Meer weten over schuifpuien van aluminium en de voor- en nadelen voor jouw woning? Vraag vrijblijvende offerte aan!

Ben je al overtuigd van schuifpuien als de volgende verbetering aan je woning of heb je meer informatie nodig?

Vraag gratis een offerte aan! Hier invullen

© 2016 Schuifpui-vergelijker.nl

Powered by powered-by-dirigistus

skgdkpwit pkvwdkp witvmrgdkpwit