Welke schuifpui in Utrecht  past bij jouw huis?

Woon je in Utrecht en fantaseer je over een schuifpui? Licht, ruimte, en frisse lucht: Een schuifpui in Utrecht verbindt je woonkamer met terras of tuin voor outdoor living en comfort in hartje Utrecht in elk seizoen. Maar hoe weet je welke schuifpui past bij jouw Utrechtse woning? En waar kun je voor een schuifpui binnen Utrecht terecht voor een gratis offerte?

Schuifpui in Utrecht :De Materialen

In Utrecht heb je qua materiaal van de schuifpui drie keuzes. Hou hierbij rekening met isolatie, duurzaamheid, onderhoud, je soort woning, en natuurlijk de prijs.

Hout

De houten schuifpui staats wegens zijn vintage look goed bij oudere Utrechtse stadshuizen met een klassieke inrichting of tuin. Hout is makkelijk over te schilderen en is goedkoop, maar vergt relatief veel onderhoud. Hardhout of meranti geeft buiten de beste isolatie en is vochtwerend.

Kunststof

Kunststof is duurzaam, inbraakbestendig, en isoleert goed. Het vraagt weinig onderhoud en is makkelijk schoon te maken, maar lastig om te schilderen. Kies daarom voor je schuifpui een neutrale kleur die past bij je Utrechtse gevel. Vanwege het strakke uiterlijk past de kunststof schuifpui het beste bij nieuwbouw woningen aan de rand van Utrecht, maar je kunt ook kiezen voor kunststof met een houtnerf voor een klassiekere look.

Aluminium

De aluminium schuifpui past goed bij het moderne stadse karakter van Utrecht. Het geeft een slanke rand met meer ruimte voor glas. Lichter en sterker dan staal, aluminium is duurzaam, brandwerend, en vergt weinig onderhoud. De beperkte isolatie en de hoge prijs kunnen wel een obstakel zijn. Vanwege de metallic look past deze schuifpui binnen Utrecht goed bij een balkon of dakterras.

Types

Het type hangt af van de kamer en hoe je de schuifpui in Utrecht wilt gebruiken.

De traditionele schuifpui in Utrecht

De hefschuifpui staat in menige woning in Utrecht. Deze rijdt op een looprail en is makkelijk in de bediening, zelfs voor kinderen en ouderen. De looprail wordt weggewerkt in de vloer waardoor er geen drempel is. Met een hor op je schuifpui kun je in de lome Utrechtse zomers ventileren zonder insecten binnen te laten.

Extra ventilatie van een schuifpui in Utrecht

De kiepschuifpui kun je verticaal openzetten,  zodat je kunt ventileren terwijl je slaapt of aan het genieten bent van alles wat Utrecht je te bieden heeft. Dit maakt deze schuifpui ideaal als balkondeur voor een Utrechtse slaapkamer. Wegens het gewicht op de kozijnen is de maximale lengte drie meter.

De vouwwand

De vouwwand – ook bekend als harmonicadeur – is als alternatief voor de schuifpui momenteel in Utrecht razend populair. Deze bestaat uit 3 tot 7 compartimenten die je openvouwt als een harmonica. Je kunt deze opening zo breed maken als je wilt. De vouwwand is een trendy schuifpui voor in de Utrechtse woonkamer, kantoorruimte, of  appartement.

Leveranciers

Nu je weet welke schuifpui bij jouw Utrechtse huisje past kun je een offerte laten maken bij een leverancier in jouw buurt. Let daarbij goed op de prijs en kwaliteit, maar ook op installatiekosten.
Voor je gemak hebben we vijf schuifpui leveranciers uitgezocht in de regio Utrecht;zij bezorgen je geheel gratis en vrijblijvend 5 offertes.

Ben je al overtuigd van schuifpuien als de volgende verbetering aan je woning of heb je meer informatie nodig?

Vraag gratis een offerte aan! Hier invullen

© 2016 Schuifpui-vergelijker.nl

Powered by powered-by-dirigistus

skgdkpwit pkvwdkp witvmrgdkpwit